Ser ljusare ut på renoveringsfronten

Trodde att det skulle bli ännu mer extra jobb och material och kostnad att få till detta. Efter helgen så är detta klart, hurra. Det visade sig vara relativt enkelt att fixa golvbrunnen.


Kramisar MalinMamman

Kaoset fortsätter, med komplikationer, såklart....

Arbetare här för att spackla väggar och golv, L upptäcker att golvet lutar från golvbrunnen. Golvbrunnen som sitter där är inte godkänd enligt de nya reglerna, dessutom sitter brunnen för lågt ner. Detta innebär en extra kostnad på 5000:- eller ännu mer om dom måste fixa specialare på golvet, som består av trägolv med en masonitskiva ovanpå, praktiskt i ett badrum eler inte.

Görs inte golvbrunnen om så måste vi skriva på ett papper om att vi själva måste hålla koll på att inget händer och händer det något så blir det tjafs med försäkringsbolaget, såklart. Då tar vi mycket hellre denna extra kostnad.

Vad jag längtar till nästa helg, för då är det i alla fall klart.


Kramisar MalinMamman

Vill ge ett stort fång blommor

Till världens bästa lärare B.
Tack att du finns för mig och min son. Utan dig skulle inte jag orka denna resaKramisar MalinMamman

Ny dag, nya grubblerier

I mitt huvud snurrar tankarna på, hur ska det gå för sonen J. Håller på med utredning på honom för att komma fram till vad och hur vi ska kunna hjälpa honom. Aspergers syndrom är det som utredningen gäller. Har fått resultat, han har inte Aspergers, hans resultat blev 17 och man måste ha 20 för att få den diagnosen, men jag känner igen sonen i det mesta som skrivs om Aspergers. Så nu väntar vi på  nästa del av utredningen, kolla om han har någon form av dyslexi.

J började nu i 6:an och då kommer det in nya grjer på schemat, SPRÅK. Sjätteklassarna ska introduceras i franska och tyska inför högstadiet. Då tar mina funderingar fart, ett barn som inte klarar av engelskan och har problem med sitt eget modersmål, svenska, ska då han få in ytterligare ett språk att "misslyckas" med??
Nej, jag vägrar, ringde till rektorn igår och pratade med henne om detta.
Hennes svar var att enligt alla regler och stadgar så är det alla barns rätt att få prova, men om jag som mamma känner att det bara kommer att bli fle, han kommer att få sitta på dessa lektioner och känna sig misslyckad, är det då inte bäst att låta bli att utsätta pojken för detta. Har maken, mina föräldrar och alla lärarna med mig i detta.

Samtidigt som allt detta händer så ska jag söka vårdbidrag för samma son, har suttit och räknat lite snabbt och fått ihop ca 15 timmar i extra tid som han tar. Sen så ska man självklart ha en massa ork och tid för de andra två sönerna C och M, dessutom så kanske det kan vara trevligt att även få tid med maken M. Jobba visserligen "bara" 70% men huset ska även det få tid av mig, städning, matlagning etc.
Är det konstigt att jag vissa dagar känner att jag bara vill skrika rätt ut och gömma mig i en grotta för att komma fram när alla frågetecken och skolor mm är klart.

Trots att allt är jobbigt och upp och ner så kommer jag ALDRIG att ångra mina barn, jag kommer ALDRIG att sluta älska dom trots att dom vissa dagar driver mig till vanvett och jag har lust att skicka dom enkel resa till Sibirien.Kram på er alla/  Malin


Utflykt, slit och släp

Började dagen med att agera skoltaxi, J:s klass och 4-5:orna var på utflykt så jag stannade kvar hela dagen med undantag av att jag for och lämnade en nyckel till de hantverkare som kommer imorgon.

Medan jag var på utflykt så kom mina föräldrar och började riva ut porslin + duschkabin från badrummet.
Efer lite problem som var enkla att fixa så stod badrummet tomt och päronen drog, kanske var det nöden som gjorde sig påmind, taskigt med toa just nu.
Efter att dom åkt så tog jag och plockade ned taklister och slet ner de kvarvarande resterna efter tapeten och så målade jag taket ett första varv. Golvmattan åkte också ut, så nu är det fritt fram för golvläggaren att fixa resten. Ska bli så skönt när allt är klart, lever i ett kaos just nu och värre ska det bli, köket ska rivas ut och bytas, här ska de bli ett nytt hem innan jul. KUL men jobbigt medan allt är som en enda röra.

På de hela en toppendag, tack för att jag fick vara med våra underbara barn på utflykten och tack för hjälpen till mina älskade päron, ni är bäst :o)

Kramisar MalinMamman

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag att skriva om allt mellan himel och jord. Sånt som åker genom huvet och allt där emellan.


Kramisar Malin

RSS 2.0